Vi har snakket med daglig leder, Asbjørn Haram om oppdraget og hvordan ice bedrift hjelper til i deres arbeidshverdag.
Hvor mange er dere i Sea Surveillance?
- Vi er syv stykker med litt forskjellig bakgrunn. Tre av oss har mellom 20 og 30 års erfaring innen maritim, mens to stykker jobber med koding og to med bred erfaring innenfor offshore installasjoner og utvikling!
Hvordan startet Sea Surveillance?
- Sea Surveillance ble startet i 2003 av en nysgjerrig investor fra Sea Brokers og min far, som har samme navn som meg.
Sea Brokers Group er bestående av flere mindre selskap innen blant annet skipsmegling, eiendomsutvikling, havnekraner og havovervåking. Hovedvirksomheten til Sea Surveillance er høyteknologiske programvareprodukter og integrerte løsninger for både offshore og på land!
Miljø tas på alvor
Kan du fortelle litt om hva dere jobber med?
- Det er Equinor som har gitt oss oppdrag i forbindelse med utbygning av vindmøllepark i Tampen området. Det at Equinor har gitt oss dette oppdraget for å teste standard maritim radar for bruk til deteksjon av trekkfugl, viser at energiselskapene tar miljø på alvor!
Haram forteller oss at hensikten med overvåkningen er å verne om dyrelivet og gi mulighet til å oppdage trekkfugl. De bruker Robin-radarer for deteksjon av fugler, som gjennomfører kontinuerlig målinger døgnet rundt for å sørge for at dataen er komplett.
Radarteknologien brukes til overvåking av et stort antall fugler som passerer et område over lange tidsperioder. Den sender ut et signal som reflekteres av fuglen, og den måler hastighet, størrelse, retning og høyde. Ved at radaren tar gjentatte målinger i sanntid, kan de spore fuglene og identifisere de.
Vi er miljøfyrtårn, les mer her!
Avhengige av stabil dekning over tid, uansett vær og forhold
Dataen som samles brukes til å vurdere påvirkningen vindmølleparken vil ha på trekkfugl, og gi bedre innsikt i hvordan parken kan bygges og driftes for å hindre at den negativt påvirker fuglelivet og miljøet. For å forsikre at dataen ble samlet inn og videresendt, var Sea Surveillance ute etter en operatør som kunne sørge for god og stabil dekning i området.
Dere valgte ice Bedrift som leverandør, hvorfor falt valget på oss?
- Vi hadde en god dialog med salgsteamet til ice bedrift, og fant ut at vi var en god match. Ice hjelper til med overvåkningen ved å være en kommunikasjonsbærer, slik at der det egentlig er dårlig eller ingen dekning, har vi nå god dekning.
Sea Surveillance kontaktet ice og ba om anbefalinger om hvilket utstyr de burde ha, for å sørge for at dekningen vil holde ute i det røffe klimaet på øya på Vestlandet. Kontaktpersonen fra ice Bedrift forhandleren i Bergen sørget for en spesialtilpasset løsning på mobildata og anbefalte utstyr som ville dekke deres behov. Slik kan Sea Surveillance sørge for at radaren er oppe og går, 24 timer i døgnet, uten å uroe seg for manglede dekning.
- Samarbeidet med ice Bedrift har fungert helt supert. Den tekniske løsningen som ble skissert fungerte fra dag én og helt feilfritt gjennom testperioden, sier Asbjørn Haram.