Som 15-åring representerte Madeleine for første gang Norge i internasjone boksemesterskap. Seks år etter har hun stått på pallen utallige gangr, etter å ha klart det hun øver 20 timer i uka på – å slå motstanderen hardere enn de kan slå tilbake.
– Jeg elsker å vinne. Følelsen av å endelig lykkes etter å ha hatt mange nedturer, etter å ha lagt ned sånne enorme mengder med arbeid som ingen andre ser, det er noe helt spesielt.
Nå sikter hun seg inn mot OL i Tokyo i 2021. For henne handler suksessen om én ting: å tørre å være fryktløs.
– Man skal tørre å gi litt f*** i hva alle andre tenker om hva du burde gjøre og hvem du burde være. Det å tørre å følge lidenskapen sin er utrolig viktig. Det er jo bare å gønne på med det man virkelig vil
Det å være jente og drive med boksing er tradisjonelt sett en sjelden kombo, noe som får mange til å stusse. Madeleine har sett seg lei av at boksingen skal komme med fordommer på grunn av kjønnet hennes.
Utdatert tematikk
– I 2020 synes jeg det begynner å bli en ganske utdatert og kjedelig tematikk. Man er forskjellige, men kvinner har sin plass på alle arenaer og det er ikke et spørsmål og bør ikke være det. Men samtidig så er det en realitet at det dukker opp hele tiden. Det lever videre på en måte da, de holdningene. Det er litt skremmende.
Madeleine kjemper for en verden som er mer åpen for å la mennesker gjøre det de vil, uansett hvem de er.
Madeleine synes at mobilen er det viktigste verktøyet de unge har for å holde seg oppdatert, opplyst og uttrykke seg om verden rundt dem.
Og med mobilabonnementet iceUng blir det også billigere for unge mennesker å gjøre nettopp det.
– Vi må slutte å stigmatisere. Vi må slutte å dømme folk på bakgrunn av kjønn. Vi må begynne å høre hva folk har å si. Ikke bare dømme ut fra det øynene ser.