Sparetips for unge
De fleste unge kjenner på stram økonomi. Heldigvis finnes det mange smarte apper og grep du kan gjøre for å spare penger - her er noen av våre beste tips!
De fleste unge kjenner på stram økonomi. Heldigvis finnes det mange smarte apper og grep du kan gjøre for å spare penger - her er noen av våre beste tips!
Som ung kan du ønske å holde kontakten med familien, og venner når dere ikke er sammen. Da lønner det seg å finne et mobilabonnement med mye data til lav pris. Vi har noe som kan passe midt i blinken, nemlig iceUng Max med Netflix - du får ubegrenset data, muligheten til å dele 10 GB data OG Netflix inkludert, til kun 379,-/mnd! Abonnementet er laget spesielt for unge, og prisen beholder du helt frem til du fyller 29 år.
Først av alt bør du få deg en oversikt på hva pengene går til ved å sette opp et månedlig budsjett basert på historiske inntekter og utgifter. Før opp alle kostnadsposter fra husleie, mobilabonnement, til hva som går med til frokost, lunsj og middag. Det er viktig å være detaljert så du unngår overraskelser.
Når du har satt opp budsjettet, vil det være enklere for deg å se hvor du kan kutte kostnader. Ofte er det totalen av alle småkjøpene, som for eksempel lunsj i kantina og en kaffe «to go» som gjør den store forskjellen. Bestem deg for hva som er fornuftig og hva du kan kutte ned på i budsjettet.
I tillegg til å bygge et strukturert budsjett, finnes det en rekke apper og andre lure triks du kan følge for å få bedre økonomi.
De fleste banker tilbyr sin egen spare-app! Opprett sparekontoer i din bank, og sørg for at du har en brukskonto, en konto til regninger og en til sparing – på denne måten får du litt mer kontroll på pengene!
Ps: Har du husket å opprette en BSU konto? Du kan spare opptil 27 500,- i året på din BSU-konto, som vil gi deg skattefradrag hvert år du setter inn penger, helt til du fyller 34 år.
Det finnes nå en rekke tilbudsaviser på nett og på app. Det er genialt når du skal være ekstra sparsom – du kan finne tilbud på alt fra dagligvarer til elektronikk og sokker! Her er det bare å prøve seg litt rundt og se hvilke apper du foretrekker. Du vil kunne spare mye på å sammenligne tilbudsprisene mellom butikkene
Når du har vært flink og spart penger ved å handle på tilbud, er et klassisk tips for å få pengene til å vare, å lage mye mat samtidig. Fordel måltidene i matbokser og legg dem i kjøleskapet eller fryseren. Når du blir sulten, om du er hjemme, på jobb eller på skolen, varmer du maten i mikroen. På den måten unngår du dyre impulskjøp i butikken!
Det er også verdt å merke seg eventuelle medlemsapper eller lignende, som kan hjelpe deg å spare ende mer penger:
Trumf er et gratis lojalitetsprogram, som lar deg spare penger på handler du gjør i butikkene til NorgesGruppen. Pengene havner på en sparekonto, og man kan ta de ut når man vil.
Coop-medlemskap er et annet lojalitetsprogram. Her er det viktig å merke seg at det koster koster 300,- å melde seg inn, men man sparer penger på det man kjøper i Coop-butikkene og mottar rabattkuponger tilpasset dine kjøpevaner! Pengene spares opp i løpet av året, og summen kan tas ut året etter - men du kan også la det stå så lenge du vil!
Rema 1000 har Rema-appen, som gir deg personlige priskutt, bonus og muligheten til å bruke opptjent bonus på din handletur.
Man kan også få økte rabatter ved å være medlem i kundeklubben til butikken – noe som er verdt å tenke på!
Husk å sjekke kundeavisene til dine lokale butikker. Det er ofte tilbud og du kan bli overrasket over hvor mye god og billig mat du kan lage med oppskriftene og tipsene. Du kan også sjekke ut Mattilbud-appen, hvor tilbudene legges ut hver uke – på denne måten kan du enkelt holde oversikt over de forskjellige tilbudene i diverse butikker. Ikke glem å investere i et handlenett eller ta med deg sekk når du handler!
Vi håper disse tipsene hjelper deg med sparingen! Husk at du som ice-kunde får 10% rabatt på alt av tilbehør til ordinærpris i ice-butikkene!