![Bilde av en kvinne med bustete hår og solbriller som sitter på en benk og ser på mobilen]()
Å bytte mobilabonnement er en enkel sak og tar kun et par minutter, men det kan lønne seg å gjøre research før du hopper på det første og det beste du ser.
Noen ganger er det ikke så lett å vite hvor mye data du egentlig bruker versus hvor mye du betaler. Kjøper du for eksempel et abonnement med lite data bare fordi det er billig, kan det fort bli dyrt i lengden fordi du ender opp med å bestille ekstra datapakker hver måned. Eller kanskje du tror du bruker mye mer data enn du gjør og kunne spart noen hundrelapper i måneden på et mindre abonnement.
Her er 8 tips til deg som skal bytte mobilabonnement
1. Hvor mye mobildata bruker du?
Finn ut hvor mye data du bruker i gjennomsnitt per måned. Da unngår du å kjøpe et altfor lite abonnement hvor du alltid går tom for data før månedsslutt, eller så oppdager du at du betaler for mye mer data enn du egentlig behøver.
Dette kan du finne ut ved å se på gamle regninger, eller installere en app.
Slik sjekker du hvor mye data du bruker på mobiltelefonen din:
- På iPhone går du til Innstillinger > Mobilnett. Under Mobildata står hvor mye data du har brukt i denne perioden. For å finne ut hva “denne perioden” bety, rull ned til bunnen av skjermen. Der kan du også nullstille, slik at du får nye tall på databruken.
- På Android går du til Innstillinger > Mobilnett > Databruk > Databruk. Her ser totalforbruk denne måneden. Bla nedover for å se hvilke apper som bruker mest data. NB: Denne navigasjonen gjelder for en Huawei, og kan derfor være noe annerledes for andre Androider.
Når du har kartlagt databruken din og vet størrelsen på abonnementet du skal ha, kan du finne billig mobilabonnement her.
2. Behold ubrukt data med Data Rollover
Med Data Rollover overføres ubrukt data over til neste måned. Alt skjer automatisk, så du behøver ikke å gjøre noe som helst. Du kan ikke «rulle over» mer data enn det som opprinnelig tilhører abonnementet ditt . Det vil si at om du har et 4 GB abonnement, kan du maks rulle over 4 GB til neste måned.
Psst: Hvis du bytter mobilabonnement i slutten av måneden får du likevel full datakvote for hele måneden.
3. Del data med Rollover Deling
Vanligvis er det slik at du kun kan være i familie for å kunne dele data mellom abonnenter. ice har tatt den helt ut, med Rollover Deling kan du nemlig dele data med andre ice-kunder som også har abonnement med Rollover Deling. Du kan altså dele med bestemor, kompisen, naboen - eller bestemoren hans.
![Bilde av en mann med caps på trikken som ser på en mobil]()
4. Abonnement for kun femtilappen, med iceJuniorPluss
Vi vet at etter hvert som familien vokser, kan det bli kostbart å skulle kjøpe mobil og mobilabonnement til barna. Med iceJuniorPluss kan du gi barna et abonnement med 1 GB dataglede og Fri Tale i hele Norge.
5.Bli kunde i Norges nye og moderne mobilnett, ice+
Visste du at det kun er tre hovedleverandører av mobildata i Norge og at ice er en av dem?
ice bygger Norges nye mobilnett, ice+, nettopp fordi vi skal kunne gi enda mer data til lav pris til kundene våre. I dag har vi hele 94 % befolkningsdekning, og mer skal det bli!
Lurer du på hvordan du bytter? Vi har laget en helt enkel steg-for-steg guide for deg!
6. God kundeservice er viktig!
Få ting er kjedeligere enn å høre på ventemusikk mens en monoton stemme sier “Du er nå nummer … 54 i køen”. Velg en operatør som har god kundeservice. Det kan spare deg for mange frustrasjoner.
I år vant vi i ice “Beste kundeservice” igjen! Det er femte året på rad vi har blitt utdelt prisen - noe vi er veldig stolte og takknemlige over.
- Vi brenner for god kundeservice. Jeg er enormt imponert og stolt over innsatsen fra mine kollegaer, spesielt agentene som snakker med kundene våre hver dag, sier Kjetil Totland, direktør for kundeservice i ice.
![Bilde av Kundeservice prisen 2020 med bilder av flere av de ansatte i bakgrunnen]()
7. Ikke bytt mobilabonnement før bindingstiden er over
Har du funnet et mobilabonnement med lav pris? Sjekk nøye om du har bindingstid, og om det er tilfellet - finn ut hvor mye tid du har igjen. Det er dyrt og unødvendig å sitte med to abonnementer eller betale bruddgebyr. Derfor er det smart å kjøpe mobilabonnement uten bindingstid.
Når du først bytter mobilabonnement behøver du ikke å si fra til den gamle operatøren din - det tar den nye seg av. Og sånn helt til slutt - sørg for at du får SIM-kort som passer til telefonen din.