ice.net ice.net

Dekning

Både mobiltelefoni og mobilt bredbånd krever god dekning. Og det har vi! Sjekk dekningen der du bor og ferdes i kartet under!

Se dekningskart

75% arealdekning på Mobilt Bredbånd

ice.net er mest kjent for sin bredbåndsdekning med 75% dekning av landarealet. Det er 450-frekvensen vår som gjør dette mulig. ice.net har i tillegg oppgradert det mobile bredbåndsnettet til 4G teknologi. Dette gir høyere hastigheter i nettet og gir deg som bruker en enda bedre opplevelse.

Ordet «overlegen» er ikke en typisk norsk ting å si. Like fullt er det slik man kan beskrive bredbåndsdekningen ice.net gir deg.

Telia-dekning på mobil

Vi lanserte mobiltjeneste i juni 2015 i samarbeid med TeliaSonera Norge.

For deg som kunde betyr dette at du nå vil få like god dekning som Telia. Dette vil gi deg god kvalitet og hastighet med unik arealdekning på 4G. Dekning og kundeopplevelse er viktig for oss og derfor jobber vi nå med å få satt i drift våre egne basestasjoner og realisert våre teknologiplaner. Vi kaller det mer dekning for pengene!

Dekningen ble enda bedre i 2015

I 2015 gjorde vi noe ingen har gjort før oss – vi oppgraderte hele det mobile bredbåndsnettet fra 3G til 4G teknologi. I tillegg lanserte vi nye routere – en verdensnyhet når det gjelder 4G – med støtte for 450-frekvensen og flere frekvensbånd. Dette gir deg som kunde enda mer fart og kapasitet for pengene.

Selvsagt kan du snakke over 450-dekningen

Mange ringer over datadekningen vår idag ved hjelp av løsninger som Facetime, Skype eller Viber. Norges befolkning har ringt over 450-frekvensen siden 80-tallet og gjør det altså også i dag. Og vi skal sørge for at det gjøres i fremtiden også.

Signalforbedring og antenner

Denne siden er for deg som har en R90 Wi-Fi router fra ice.net og ønsker å lære mer om signalforbedring. Her vil vi gi deg instruksjoner for hvordan du kan bruke routerens brukergrensesnitt til å undersøke dens signalforhold, samt noen tips til hvordan forbedre dette.

Del 1 – Forberedelse
Hvordan logge seg på routeren
Bruk en datamaskin og koble deg til din router via Wi-Fi eller nettverkskabel og åpne en nettleser. Tast inn 192.168.0.1 i adresselinjen og trykk Enter. Du vil bli bedt om å oppgi brukernavn og passord, disse er begge «admin» dersom du ikke har endret dette tidligere. Når dette er gjort er du pålogget routerens brukergrensesnitt.

Menyen «Network Information» gir deg informasjon om routerens signalmottak.

Carriers

 • Kunder med R90 router og Revisjon B vil observere at deres router kan kommunisere med tre carriers (kanaler) samtidig. Dette gir økte hastigheter sammenlignet med Revisjon A der routeren kun kommunisere med én carrier. En R90 router med Revisjon B vil likevel kommunisere med kun én carrier dersom signalforholdet er meget svakt eller når routeren registrerer lite trafikk fra brukeren. Her følger en kort forklaring på de funksjonene under «Network Information» som er viktige for deg:
 • Network RSSI: Dette tallet beskriver styrken på signalet som routeren mottar. Jo nærmere dette tallet beveger seg mot -0, jo sterkere er signalet.
 • Ec/Io: Dette tallet beskriver forholdet mellom signal og støy. En Ec/Io på -0 er det optimale forholdet uten støy, Ec/Io på -10 vil antyde mye støy på signalet

 • signalforbedring
     
 • < -111 - - - - - - - - - - Dårlig signal
 • -95 til -100 - - - - - - - Svakt signal
 • -90 til -95 - - - - - - - -Lavt signal
 • -80 til -89 - - - - - - - -Medium signal
 • -70 til -79 - - - - - - - -Bra signal
 • >-70- - - - - - - - - - - -Sterkt signal

Del 2 – Instruksjoner for optimalisering av signalforhold

 • Ved å observere Network RSSI og Ec/Io mens man beveger seg rundt i eller utenfor sin bolig vil man etter hvert finne den optimale plasseringen til routeren. Husk at man ønsker å få Network RSSI og Ec/Io så nærme -0 som mulig. I tillegg bør man kjøre hastighetstester for å kontrollere effekten av forbedringen i signalforholdet. Testen på www.speedtest.net er godt egnet til dette.
 • Et vanlig tips for å forbedre signalet er å plassere routeren i et vindu og gjerne så høyt som mulig i boligen man oppholder seg.
 •    
 • Antennetype - - - - - - - - Forbedret signal (i dBi)
 • Retningsantenne - - - - - - 10,00
 • Bil-antenne - - - - - - - - 5,15
 • Båt-antenne - - - - - - - - 3,00
 • Bordantenne til USB - - - - 2,15

Bruk av ekstern antenne

 • Ved å observere Network RSSI og Ec/Io mens man beveger seg rundt i eller utenfor sin bolig vil man etter hvert finne den optimale plasseringen til routeren. Husk at man ønsker å få Network RSSI og Ec/Io så nærme -0 som mulig. I tillegg bør man kjøre hastighetstester for å kontrollere effekten av forbedringen i signalforholdet. Testen på www.speedtest.net er godt egnet til dette.
 • Et vanlig tips for å forbedre signalet er å plassere routeren i et vindu og gjerne så høyt som mulig i boligen man oppholder seg.

Info om antenner

Vi tilbyr våre kunder et utvalg kvalitetsantenner tilpasset de mest vanlige brukssituasjonene for mobilt bredbånd fra ice.net. Disse antennene kan bestilles via Min Side eller vårt kundesenter på tlf 08200.

ice.net på hytta

Mange hytteeiere lever med Norges vanskelige men vakre geografi, og i mange tilfeller er dekningsforholdene særdeles vanskelige. Mange av våre kunder har dermed valgt å supplere med en panelantenne på hytta for å få god dekning og dertil den beste opplevelsen av våre produkter.

Placeholder

ice.net i campingvogna eller bobilen

Ferdes du i områder med spesielt vanskelige dekningsforhold kan du komplettere ditt bredbånd med en antenne. Både magnetfotantenne og den vi kaller båtantenne (avbildet) vil forbedre signalet og stabiliteten på tjenesten for en optimal opplevelse.

Placeholder

ice.net i båten

Seiler du i områder med spesielt vanskelige dekningsforhold kan du komplettere ditt bredbånd med en antenne. Vår båtantenne (avbildet) vil forbedre signalet og stabiliteten på tjenesten for en optimal opplevelse.

Placeholder

ice.net i bilen

Når du ferdes i bil stilles det høye krav til mottak av signaler og det kan være nyttig å supplere med en magnetfotantenne. Denne vil sikre optimal signalstyrke også der nettsignalene er svake.

Placeholder

Dekningsnytt

Vi i ice.net tilbyr våre kunder overlegen dekning, og vi arbeider derfor mye med å forbedre nettet vårt. Vi jobber kontinuerlig med å utvide og forbedre vår tjeneste i områder vi vet våre kunder ønsker mer kapasitet, høyere hastighet og bedre dekning.

Her kan du sjekke om vi har gjort eller planlegger forbedringer i områder der du bruker tjenesten:

Om dekning

Informasjon om dekning er kun veiledende og det er ikke mulig å garantere dekning på enkeltsteder. Dekning og datahastighet vil variere avhengig av teknologi, topografiske forhold (fjell, daler, skog), avstand til sender og bygninger. Ulike mobiltelefoner, nettbrett og andre terminaltyper har forskjellig ytelse og vil gi ulik opplevelse.

Om dekningskartet

Dekningskartene er beregnet ut fra kartgrunnlag og datasimuleringer. Dekningskartet viser hvor man normalt har gode muligheter til å ringe og surfe på Internett. Dekningen og hastigheten du faktisk opplever, kan variere fra den som vises i kartet. Blant annet vil antallet samtidige brukere som ringer og som surfer på Internett innenfor samme område spille inn på den opplevde kvaliteten.Muligheten for å ringe og surfe på Internett innendørs, påvirkes av hvilken type hus du bor i, materialer i vegger, dører og vinduer, og hvor i huset du befinner deg. Du kan forbedre muligheten til å ringe og surfe, for eksempel ved å benytte håndfriapparat eller ved å koble til ekstern antenne. Det er også en fordel om mobiltelefonen kan ligge fritt i stedet for at du holder den i hånden eller at den ligger i en veske eller lomme. Du kan finne mer informasjon om dekning og informasjon om hvordan ulike mobilterminaler påvirker dekningen på Post- og teletilsynets nettsider.

Dekningsnivåer

Følgende beskrivelse skal angis i direkte tilknytning til dekningskartene:

Sannsynligvis dekning

Du har mulighet til å ringe og surfe på Internett utendørs forutsatt at du ikke påvirker dekningen negativt ved for eksempel å ha telefonen i hånden, i en lomme eller i en veske.

God dekning

Du har god mulighet for å ringe og surfe på Internett utendørs. Det kan også være mulig å ringe og surfe innendørs, spesielt om du befinner deg nær et vindu og ikke påvirker dekningen negativt ved for eksempel å ha telefonen i hånden, i en lomme eller i en veske.

Meget god dekning

Du kan sannsynligvis ringe og surfe på Internett både utendørs og innendørs. Innendørsdekningen påvirkes likevel av hvilken type hus du bor i, materialer i vegger, dører og vinduer, og hvor i huset du befinner deg

Kundeservice

Du kan ringe oss på:
08200

Mobil og Mobilt Bredbånd
Hverdager: 08:00 - 20:00
Lørdag: 08:00 - 16:00

Personvern og sikkerhet

Personvernloven
ICE Norge AS bruker varemerket ice.net i all sin kommunikasjon. ice.net’s behandling av personopplysninger skjer i samsvar med Personvernloven.

Cookies - informasjonskapsler
En cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som blir lagret på din harddisk av nettstedet du besøker. Filen inneholder informasjon og blir blant annet brukt til å støtte deg som bruker og gjør det mulig for oss å tilpasse nettsidene til dine behov. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på blant annet internettsidene til Datatilsynet og Trygg bruk, et tverreuropeisk EU-støttet prosjekt som arbeider med å øke kunnskapen om Trygg Bruk av Internett for barn og unge.

Kontaktskjema

* Henvendelsen gjelder:

* Emne:

Er du kunde?

Kundekategori:

Har du sendt et spørsmål til oss så svarer vi så fort som mulig. Sjekk at e-postadressen din er korrekt. Haster det, anbefaler vi at du ringer.

* = Obligatorisk felt