ice.net ice.net

Dekning

Både mobiltelefoni og mobilt bredbånd krever god dekning. Og det har vi! Sjekk dekningen der du bor og ferdes i kartet under!

Se dekningskart

75% AREALDEKNING PÅ MOBILT BREDBÅND

ice.net er mest kjent for sin bredbåndsdekning med 75% dekning av landarealet. Det er 450-frekvensen vår som gjør dette mulig. Kombinert med oppgradert 4G-teknologi i det mobile bredbåndsnettet, vil du oppleve økt hastighet og dermed få en enda bedre brukeropplevelse.

Ordet «overlegen» er ikke en typisk norsk ting å si. Like fullt er det slik man kan beskrive bredbåndsdekningen ice.net gir deg.

TELIA-DEKNING PÅ MOBIL

Juni 2015 lanserte vi mobiltelefoni i samarbeid med TeliaSonera Norge og har i dag blitt en fullverdig mobiloperatør.

For deg som kunde betyr dette at du vil ha like god dekning som Telia-kunder, noe som gir god kvalitet, og hastighet samt unik 4G-dekning.

Dekning og kundeopplevelse er viktig for oss og derfor jobber vi nå med å få satt i drift egne basestasjoner og realisert våre teknologiplaner. Vi kaller det mer dekning for pengene!

DEKNINGEN BLE ENDA BEDRE I 2015

I 2015 gjorde vi noe ingen har gjort før oss – vi oppgraderte hele det mobile bredbåndsnettet fra 3G- til 4G-teknologi. I tillegg lanserte vi nye 4G-routere – en verdensnyhet når det gjelder 4G – med støtte for 450-frekvensen og flere frekvensbånd. Dette gir deg som kunde enda mer fart og kapasitet for pengene.

SELVSAGT KAN DU SNAKKE OVER 450-DEKNINGEN

Helt siden 80-tallet har Norges befolkning brukt 450-frekvensen til å ringe hverandre. Selv om mange i dag bruker mobildata til å snakke sammen via løsninger som Facetime, Skype eller Viber, brukes 450-frekvensen fremdeles. Dette skal vi sørge for at det gjøres i fremtiden også.

DEKNINGSNIVÅER

Basisdekning

Her er det muligheter for både å ringe og surfe utendørs, men om telefonen befinner seg i for eksempel en lomme eller veske vil mulighetene for mottak kunne reduseres.

God dekning

Her finnes det gode muligheter for å ringe og surfe utendørs. Det vil også være mulig å ringe og surfe innendørs. Innendørsdekningen påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen du befinner deg.

Meget god dekning

Her kan du med stor sannsynlighet ringe og surfe både innen- og utendørs. Innendørsdekningen påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen du befinner deg.

Utendørsantenne

Utendørsantennen forbedrer signalstyrke og signalkvalitet slik at hastighet og stabilitet øker. Antennen er også nyttig i områder med basis- eller god dekning. Ved hjelp av dekningskartet kan man få et forslag til hva som er sannsynlig beste retning for en utendørsantenne, men man bør også teste selv for å finne optimal plassering.

HASTIGHET

Mobiltelefon

2G: Tale, SMS/MMS. Kan forvente hastighet opp til 100 Kbit/s
3G: Tale, SMS/MMS. Kan forvente hastighet mellom 8 og 16 Mbit/s
4G: Tale, SMS/MMS. Teoretisk hastighet på opptil 256 Mbit/s, med forventet teoretisk snitthastighet på opptil 100 Mbit/s.

Router

4G: Kan forvente hastighet mellom 2 og 40 Mbit/s

INFORMASJON OM DEKNING

Informasjon om dekning er kun veiledende og vil ikke være en garanti for at det er dekning på enkelte steder. Dekningskartet gir allikevel en indikasjon på hvor det er sannsynlig at man har muligheter til å ringe og surfe. Dekningen som er presentert er basert på teoretiske beregninger, og dekningen og hastigheten som oppleves kan variere fra det som indikeres på kartet. Dekningen kan variere blant annet som følge av antallet personer som ringer og surfer samtidig i det aktuelle området. Muligheten til å ringe og/eller surfe innendørs påvirkes i stor grad av hvilke materialer vegger, vinduer og dører er laget av, samt hvor i bygningen man befinner seg.

Hvilken mobiltelefon, nettbrett, modem eller ruter man har vil også ha betydning for hvordan dekningen og hastigheten oppleves. Nedlastingshastighet kan i tillegg være begrenset av hvilket mobilabonnement man har. Det er mulig å forbedre muligheten til å ringe og surfe ved å benytte såkalt handsfree-utstyr eller hodetelefoner eller ved å bruke en ekstern antenne. I enkelte tilfeller hjelper det også å la mobiltelefonen ligge fritt, i stedet for å holde den i hånden eller la den ligge i lommen eller vesken.

OBS! Uautorisert bruk av aktive signalforsterkere (repeatere) er ikke tillatt (jf. ekomloven § 6-2 første ledd).

Kundeservice

Du kan ringe oss på:
08200
Mobil
Hverdager: 07:00 - 19:00
Mobilt Bredbånd
Hverdager: 08:00 - 20:00
Lørdag: 08:00 - 16:00

Personvern og sikkerhet

Personvernloven
ICE Norge AS bruker varemerket ice.net i all sin kommunikasjon. ice.net’s behandling av personopplysninger skjer i samsvar med Personvernloven.

Cookies - informasjonskapsler
En cookie er en liten tekstfil/informasjonskapsel som blir lagret på din harddisk av nettstedet du besøker. Filen inneholder informasjon og blir blant annet brukt til å støtte deg som bruker og gjør det mulig for oss å tilpasse nettsidene til dine behov. Det medfører ingen sikkerhetsrisiko for deg, og gjør at vi kan tilby deg en tjeneste som virker best mulig.

Du finner mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker på blant annet internettsidene til Datatilsynet og Trygg bruk, et tverreuropeisk EU-støttet prosjekt som arbeider med å øke kunnskapen om Trygg Bruk av Internett for barn og unge.